Wat de Italiaanse keuken extra lekker maakt, is het gebruik van al die heerlijke Italiaanse kruiden. Natuurlijk vind je deze kruiden ook op andere plekken maar rond de Middellandse Zee hebben deze kruiden toch wel een heerlijke uitgesproken smaak. Het zijn dus geen kruiden die alleen in Italië voorkomen, maar wel die de Italiaanse keuken zijn bijzondere smaak geeft.
Welke kruiden gebruiken de Italianen veel?
Basilicum is een kruid wat veel wordt gebruikt in de Italiaanse keuken. Oorspronkelijk kwam dit kruid uit India maar de inwoners van het Italiaanse Ligurië hebben dit kruid onlosmakelijk aan de Italiaanse keuken verbonden. Ook oregano wat we ook kennen als Wilde Marjolein wordt veel in Italiaanse gerechten gebruikt. Italianen maken niet zoals wij gebruik van krulpeterselie, maar ze werken meer met bladpeterselie. Rozemarijn wordt veel bij de Italiaanse vleesgerechten gebruikt en salie meestal in de bijgerechten. Tijm kun je gewoon in de Italiaanse natuur vinden en dan heeft het een zeer rijke maar ook sterke smaak. Dus nooit te veel verse tijm gebruiken. Kappertjes vind je ook regelmatig terug in de Italiaanse gerechten. Vooral in salades maar ook op de pizza Napoletana.