Nadat veel Italianen naar Amerika waren geëmigreerd werd ook daar ook de pizza steeds bekender. Toch ontstond hier een compleet eigen vorm met een veel dikkere bodem en ze werden meer dan rijkelijk belegd. Het resultaat was dat ook de Italiaanse pizza steeds uitbundiger werd, hoewel de summier belegde vorm ook bleef bestaan. Er zijn veel Amerikanen die vinden dat de pizza in Amerika is ontstaan en niet in Italië. Inmiddels wordt de pizza wereldwijd gegeten en in allerlei varianten.
Extreme maten
Ook wat betreft de maat van de pizza is er veel keuze. Van mini-pizza tot extreem grote versies. In Los Angeles kun je zelfs een pizza van bijna twee vierkante meter groot bestellen. In Napels hebben 400 pizzabakkers tezamen ook een wereldrecord neergezet. Ze maakten een pizza van exact 1.853 meter lang en deden hier 11 uur over. Er was 2 ton mozzarella, 1,5 ton tomatensaus, 2 ton bloem, 200 liter olie en circa 30 kilo basilicum voor nodig. Van de enorme pizza kregen 35.000 mensen een stukje en de rest ging naar de voedselbank. Een van de duurste pizza’s was die van de Canadese Pizza Company. Met een topping van zwarte kabeljauw, kreeft en Russische osetra kaviaar was de prijs voor deze pizza ongeveer 357 euro.