Skip to content
Menu
Jamiesitalian.nl
  • Startpagina
  • Categorieën
    • Pasta
    • Pizza
  • Neem contact op
Jamiesitalian.nl

De verschillende ingrediënten

15 april 202122 juni 2021 door demi

Natuurlijk kunnen de ingrediënten waarmee de pasta’s gemaakt worden ook van elkaar verschillen. De kleur kan anders zijn door bepaalde natuurlijke toevoegingen, maar bepaalde ingrediënten kunnen ook zorgen dat de smaak anders is. Meestal wordt er durum tarwe gebruikt om pasta te maken. Dit is een harde tarwe en de pasta is dan licht en geelachtig van kleur.

Volkorenpasta en spelt pasta

Je kunt ook kiezen voor een pasta van volkoren tarwe. Het vliesje zit hier dan nog om de tarwekorrel heen. De pasta is dan voedzamer en vaak ook donkerder van kleur. Bij spelt pasta wordt ook tarwe gebruikt, maar de spelt tarwe bevat minder gluten en dus ook minder koolhydraten. Er is ook een volkoren variant van spelt pasta. Wil je helemaal geen gluten in je pasta, dan moet je voor een glutenvrije pasta kiezen. Deze wordt gemaakt van mais en rijst. Deze pasta is wel wat anders van smaak.

Biologische pasta en vegan pasta

Tegenwoordig zie je ook steeds meer de biologische pasta. De manier waarop de pasta wordt geproduceerd bepaalt of het een biologische pasta is. Hiervoor worden tarwesoorten gebruikt die onbewerkt worden verbouwd en waarbij de pasta op een eerlijke manier is gemaakt. Bij de productie van pasta worden vaak eieren gebruikt, alhoewel dit niet een noodzakelijk ingrediënt is. Als je een liefhebber van vegan voedsel bent, dan kun je kiezen voor een pasta waarin geen eieren of eiwit verwerkt zijn.

Wat wordt er soms toegevoegd?

Er kan van alles worden toegevoegd aan de pasta voor een bijzondere smaak of kleur. Meestal zijn dat wel natuurlijke ingrediënten, zoals gember, peperoni, kikkererwten, citroen, champignons, linzen, groene bonen, tomaat, truffel, basilicum of inktvis.

2021-04-15

Meest recente berichten

  • Vier Italiaanse gerechten met limoen
  • Hoe je een klantenbestand voor je Italiaanse restaurant opbouwt
  • Designertapijten in Italiaanse restaurants
  • De raakvlakken van Italiaanse mode en de Italiaanse keuken
  • Italiaanse hapjes voor de echte zoetekauw

Categorieën

  • Pasta
  • Pizza

10 regels voor Italiaans eten | Elin

ROMIGE ITALIAANSE KIP PASTA

Meest recente berichten

  • Vier Italiaanse gerechten met limoen
  • Hoe je een klantenbestand voor je Italiaanse restaurant opbouwt
  • Designertapijten in Italiaanse restaurants
  • De raakvlakken van Italiaanse mode en de Italiaanse keuken
  • Italiaanse hapjes voor de echte zoetekauw

Kalender

maart 2023
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« dec    
©2023 Jamiesitalian.nl | Powered by WordPress and Superb Themes!